Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungaparet utökar sitt besök i Gävleborg med anledning av vädersituationen

Som en sista programpunkt vid Kungaparets länsbesök i Gävleborg träffar Kungen och Drottningen Länsstyrelsen Gävleborgs försvarsdirektör för att få en uppdaterad bild av konsekvenser av den senaste tidens höga flöden i länet.

Den 21 augusti kommer Kungen och Drottningen till Gävle som en del i den pågående Sverigeturnén där Kungaparet besöker landets samtliga 21 län.

Programmet inleds klockan 10.30 då Kungaparet anländer med tåg till Gävle centralstation. På Länsstyrelsen Gävleborgs webbplats finns programmet för alla dagens aktiviteter. Under onsdagen blev det klart att besöket förlängs då Kungen som avslut på dagen vill besöka en plats i Gävle som påverkats av augustis höga vattenflöden och översvämningar.

Kungen och Drottningen kommer att stanna till på Drottningbron i Gävle för att se de höga flödena i Gavleån. Länsstyrelsens försvarsdirektör Jennie Berg kommer där även beskriva läget i hela länet och flera av de konsekvenser som det ihärdiga regnandet och flödena i länets vattendrag inneburit.

– Vi är tacksamma för den extra programpunkten. Kungaparet uppskattar mycket att få ta del av aktuella frågor och utmaningar i länet, säger Margareta Thorgren, kungahusets informationschef.

Kontakt

Sofia Rohlin

Kommunikationschef

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss