• Eldningsförbud i Gävleborgs län

    På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen Gävleborg, i samråd med länets räddningstjänster, beslutat om eldningsförbud utomhus i hela Gävleborgs län. Eldningsförbudet gäller från och med fredagen den 9 juni klockan 11.00 tills vidare.   Due to the high fire risk in forest and land, the County Administrative Board of Gävleborg, in consultation with the county rescue services, has decided on a fire ban outdoors in the whole of Gävleborg County. The fire ban is valid from Friday, June 9 at 11 am until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungabesöket i Gävleborg skjuts upp

Den 23 februari skulle Kungen och Drottningen besöka Gävleborgs län, men på tisdagen meddelade Kungl Hovstaterna att besöket skjuts upp.

2023 firar H.M Konungen, Carl XVI Gustaf, 50 år som kung och med anledning av det planerar Kungen och Drottningen att besöka samtliga 21 län i Sverige. Det första besöket gjordes i Södermanlands län den 9 februari och den 16 februari är det dags för besök i Jönköping. Veckan efter, den 23 februari, skulle Kungaparet ha kommit till Gävleborg och residensstaden Gävle, men på tisdagen meddelade Hovet att Kungen tagit beslut om att det besöket, samt besöket i Västernorrland veckan därpå, skjuts fram.

Kungl. Hovstaternas pressmeddelande (kungahuset.se) Länk till annan webbplats.

Ett nytt datum kommer att fastställas så snart som möjligt. Intentionen är att programmet för det nya datumet i möjligaste mån kommer se lika ut som det nu var planerat.

Tidigare nyhet: Var med och fira Kungens 50 år på tronen

Kontakt

Sofia Rohlin, kommunikationschef

sofia.rohlin@lansstyrelsen.se

010-225 13 67

Kontakt