Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Idag avslutas älgjakten

Älg i skogen.

Foto: Mostphotos

När älgjakten avslutas idag 31 januari är det viktigt att du som jägare har rapporterat in antalet fällda älgar. Här kommer några viktiga saker att tänka på innan du som företrädare för ett jaktområde skickar in slutrapporten i Älgdata.

  1. Rapportera in antalet fällda älgar i det undersystem ditt jaktlag använder.
  2. Om du har fällt en otjänlig älg behöver du inte betala fällavgiften. För att bli befriad från den avgiften måste du först ha skickat in en ansökan till länsstyrelsen om befrielse från fällavgift. Kom ihåg att älgen måste ha besiktigats av godkänd person först. Länsstyrelsen måste även ha fattat beslut i ärendet innan slutrapporten skickas in.
  3. Slutrapportera i Älgdata senast 14 februari. Det är endast företrädaren för respektive älgjaktsområde som kan göra det. Skulle du ha slutrapporterat i Älgdata innan du är klar med rapporteringen i undersystemet måste du kontakta en vilthandläggare på Länsstyrelsen Gävleborg och efterregistera fällda älgar. När du har slutrapporterat genereras en faktura för de fällda älgarna på Älgdatas sida. 

Rapportera - Älgdata (algdata.se) Länk till annan webbplats.

Vi påminner också om att 31 januari är sista dagen för att ändra ett befintligt jaktområde eller upprätta ett nytt område. Ansökan ska komma från företrädaren för området.

Älgförvaltning och jaktområden

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss