Risk för skogsbrand i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Inspiration för mat- och turismföretagare

Under 2023 ordnar Länsstyrelsen Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé i form av lunchföreläsningar som ska ge inspiration till företagare inom mat och turism. Det är en fantastisk skara av kunniga föreläsare som alla har lång erfarenhet inom sitt område.

Föreläsningarna under våren kommer handla om värdskap, storytelling, fotografering med mobilen och sociala medier. Under hösten är det mer regeltunga områden så som att gå från egenföretagare till arbetsgivare, från hobby till företag och vad som gäller när du ska bedriva gårdsförsäljning.

– De områden som berörs i föreläsningsserien är alla en viktig pusselbit för ett framgångsrikt företagande. Att skapa berättelser genom ord, handlingar och bilder är otroligt viktigt för att få genomslag och få nöjda kunder som sprider ordet vidare, säger Rebecka Wikström, ansvarig för Gävleborgs livsmedelsstrategi, Länsstyrelsen Gävleborg.

En av föreläsarna, Maria Rosén, säger ”att möta människor med glädje, respekt och ödmjukhet gör att man får så mycket tillbaka, och att det även visar sig i nya affärer, ökad försäljning och lönsamhet är ju ytterligare plus!”.

Tanken med föreläsningsserien är att det ska vara som inspirerande injektioner för alla fantastiska människor som har idéer runt om i länen. Alla föreläsningar är digitala och under lunchtid. Satsningen görs tillsammans med föreningarna MatVärden och Lokal Mat.

Kalenderhändelser

Vårens föreläsningar är redan öppna för anmälan. Läs mer om varje föreläsning i vår kalender.

Höstens föreläsningar är inte datumsatta ännu.

  • Från hobby till företagare – augusti
  • Från egenföretagare till arbetsgivare – september
  • Besöksnäring – regler kring hantering av mat – oktober
  • Starta gårdsförsäljning, vad gäller? – november

Kontakt