Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu kan du söka årets Världsarvsstipendium

Kristoffers i Järvsö

Världsarvsstipendiet riktar sig till personer som intresserar sig för Världsarvet Hälsingegårdar och kan koppla det till andra världsarv på ett konstnärligt eller forskande sätt. Utsedd stipendiat får dessutom bo en månad på någon av världsarvsgårdarna Kristofers i Järvsö eller Erik-Anders i Söderala.

Världsarvet Hälsingegårdars stipendium/residens (World Heritage Scholarship) instiftades 2018 av Region Gävleborg. Ansökan är öppen 15 december 2022 - 15 februari 2023 och stipendiet ges till en person som på bästa konstnärliga eller forskande sätt kan koppla världsarvet Hälsingegårdar till ett eller flera andra världsarv i Unescos anda.

Världsarvet Hälsingegårdars stipendieresidens innebär att utsedd stipendiat får bo en månad på någon av världsarvsgårdarna Kristofers i Järvsö eller Erik-Anders i Söderala. Personen erhåller utöver det 50 000 kronor (cirka 4 500 euro) för att kunna förverkliga den idé som hen i fråga sökt för. Resa till och från Hälsingland ingår.

Residensstipendiet ett internationellt stipendium vilket betyder att det kan sökas av personer från Sverige och resten av världen. De senaste åren har Länsstyrelsen haft ansökningar från 45 olika länder. Vi har fått stor genomslagskraft i samarbetet med Unesco kring detta.

Ansökan är öppen 15 december 2022 - 15 februari 2023.

Läs mer och ansök på Region Gävleborgs webbplats Länk till annan webbplats.

Nyhet om den senaste stipendiaten på Unescos webbplats Länk till annan webbplats.

Information om världsarvsstipendium/residens - halsingegardar.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss