Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Riksdagsledamöter på besök hos Länsstyrelsen Gävleborg

Landshövding Per Bill står på Gävle slott tillsammans med riksdagsledamöter, en man och två kvinnor.

Kristoffer Lindberg (S) Kulturutskottet, Sanna Backeskog (S) Justitieutskottet samt Linnéa Wickman (S) Utrikesutskottet besöker Länsstyrelsen Gävleborg och landshövding Per Bill. Detta för att få en fördjupad bild av länsstyrelsens uppdrag och roll samt knyta kontakter.

Den 21 november besökte Kristoffer Lindberg (S) Kulturutskottet, Sanna Backeskog (S) Justitieutskottet samt Linnéa Wickman (S) Utrikesutskottet, Länsstyrelsen Gävleborg. Detta för att träffa landshövding Per Bill och få en fördjupad bild av myndighetens uppdrag och roll samt knyta kontakter. Samtliga riksdagsledamöter är nytillträdda ledamöter för Gävleborgs län.

På agendan stod bland annat en presentation av några av Länsstyrelsens olika verksamheter. De verksamheter som fick berätta om sitt uppdrag och fokusområden var Avdelningen för jordbruk och djur, Avdelningen för miljö samt Avdelningen för natur.

Vidare deltog riksdagsledamöterna på Länsstyrelsens insynsråd där de bland annat fick information om Länsstyrelsernas energibesparingsuppdrag, budgetpropositionen för 2023, lägesbild från länet, säkerhetsläget i Europa samt integrationsprojektet Samverkan Gävleborg 2022–2026.

– Ett sånt här besök är värdefullt för båda parter. Det är dels ett kunskapsutbyte dels en möjlighet för oss att visa hur en länsstyrelse fungerar samtidigt som riksdagsledamöterna kan berätta för oss vad som händer i Riksdagen för tillfället, säger landshövding Per Bill.

Deltog på Länsstyrelsens insynsråd gjorde:

  • Per Bill, Landshövding (ordförande)
  • Åsa Lindestam, ordförande PRO (fd. riksdagsledamot & 1:e vice talman)
  • Anders W Jonsson, riksdagsledamot (C)
  • Ylva Fältholm, rektor
  • Hanna Bruce, VD och företagare
  • Lotta Zetterlund, ordförande LRF Gävleborg
  • Ingela Norberg, kommunikatör, Gävleborgs idrottsförbund
  • Per Mellström, skogsvårdsledare

Landshövding Per BIll samt länsråd Veronica Lauritzsen tillsammans med medlemmarna i Insynsrådet.

Kontakt