Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungaparet besöker Gävleborgs län 2023

Emblem för Konungens 50 år på tronen.

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M Konungen, Carl XVI Gustaf, firar 50 år som kung och dessutom är det 500 år sedan som Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige. Den 23 februari gör Kungaparet sitt officiella besök i Gävleborgs län.

Bild från Kungaparets besök i länet 2013.

Bild från Kungaparets besök i länet 2013.

Planeringen av programmet för Gävleborgs län är i full gång. Innehållet består av såväl scenprogram och fotoutställning som en kortege genom Gävles stadskärna. Landshövding Per Bill bjuder Kungaparet och specialinbjudna gäster som representerar hela Gävleborgs län på lunch på Gävle slott. Lunchen speglar Hälsinglands och Gästriklands landskapsrätter och lokala råvaror.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Kungaparet till vårt län. Jag hoppas att många länsinvånare har möjlighet att delta i firandet av H.M Konungens 50 år på tronen som kommer att ske i vår residensstad Gävle, säger landshövding Per Bill.

– Vi ser fram emot att få visa Kungaparet vår vackra stad och planeringen av firandet av kungen här i Gävle är i full gång. Vi håller tummarna för lagom mycket snö, strålande sol och möjligheten att bjuda både Kungaparet och gävleborgarna på en härlig vinterdag här i Gävle i februari, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Gävle.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss