Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Behöver du ett nytt röstkort?

Om du tänker förtidsrösta och av någon anledning inte har fått eller inte har kvar ditt röstkort kan du få ett nytt, så kallat dubblettröstkort. Du kan kontakta din kommun, Valmyndigheten, en utlandsmyndighet eller oss på Länsstyrelsen för att få ett nytt röstkort.

Alla som är röstberättigade bör ha fått sitt röstkort i brevlådan senast den 24 augusti, så invänta i första hand posten innan du beställer ett nytt kort. Dubblettröstkort går att få från och med måndag den 15 augusti.

Till oss på Länsstyrelsen kan du vända dig dagtid: måndag-fredag under vecka 33, 34 och 35. Under valveckan, vecka 36, kan vi hjälpa till även under helgen mellan 9.00-15.00.

Du når Länsstyrelsen Gävleborg på epost gavleborg@lansstyrelsen.se

Du kan även vända dig till länsstyrelsens valorganisation, dagtid, på telefon 010-225 12 00.

Har du skyddade uppgifter/folkbokföringssekretess och behöver ett nytt röstkort så kan du inte vända dig till en kommun utan enbart till Länsstyrelsen för att få hjälp. I kontakten med oss behöver du kunna identifiera dig med id-handling.

Om du är utlandssvensk och befinner dig i Sverige och vill förtidsrösta behöver du ett dubblettröstkort. Utlandsröstkortet du har fått används bara för röstning från utlandet.

Om du har för avsikt att rösta på själva valdagen i din vallokal så behöver du inte ha något röstkort, det räcker då med en giltig legitimation.

Kontakt