Risk för vattenbrist i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Två blandrastikar söker nytt hem

Bild på två hundtikar.

De två tikar som söker nytt hem är fem år gamla och av blandras. Båda hundarna är mycket trevliga och sociala. De går fint i koppel och kommer på inkallning. Hundarna ska inte säljas tillsammans utan vill komma till hem där de får vara den enda hunden. Vi vet inte om hundarna är vana vid barn och söker därför i första hand efter ett hem utan barn eller med äldre barn. Du som gör intresseanmälan bör kunna överta hunden omgående.

Bild på en av tikarna.

Ras: Blandras
Kön: Tik
Ålder: 5 år
Temperament/ Lynne:
Trevlig och social
Kan djuret hållas med andra djur:
Vet ej
Är djuret van vid barn:
Vet ej
Normalt hanterad/socialiserad: Ja
Vikt:
26 kg

Mycket trevlig, social och lekfull hund. Hantering såsom kloklippning och bad har gått problemfritt. Hon är rumsren och har inte uppvisat några aggressiva beteenden alls. Hon går fint i koppel och kommer på inkallning. Uppstallaren har inte testat att släppa ihop henne med andra hundar men det går bra att möta hundar på promenader. I första hand söker vi dock efter ett hem där hon får vara den enda hunden. Vi söker även efter ett hem utan andra djur och små barn.

Vid veterinärbesiktningen som Länsstyrelsen beställt framkom att hunden hade hudutslag, öroninflammation och ögoninflammation. Hon har svarat bra på behandling men Länsstyrelsen rekommenderar att en mer ingående veterinärundersökning genomförs efter köp.

Pris: 4000 kr

Bild på en av tikarna.

Ras: Blandras
Kön: Tik
Ålder: 5 år
Temperament/ Lynne:
Trevlig och social
Kan djuret hållas med andra djur:
Nej
Är djuret van vid barn:
Vet ej
Normalt hanterad/socialiserad: Ja
Vikt:
16 kg

Detta är en mycket trevlig och social hund som gillar att vara med. Hon är följsam och kommer på inkallning. Hon drar inte i kopplet vid promenader men skäller och hoppar lite vid möte med andra hundar. Hon tycker inte det är så trevligt att bli badad och få klorna klippta men går att övertalas. Hon är rumsren och har inte uppvisat några aggressiva beteenden alls. För att verkligen komma till sin rätt skulle hon behöva komma till någon som har tid och lust att arbeta med henne. Den här hunden vill komma till ett hem utan andra djur och små barn.

Vid veterinärbesiktningen som Länsstyrelsen beställt framkom att hunden hade hudutslag och öroninflammation. Hon har svarat bra på behandling men Länsstyrelsen rekommenderar att en mer ingående veterinärundersökning genomförs efter köp.

Pris: 4000 kr

Vi uppmanar intresserade att kontakta Länsstyrelsen Gävleborg via e-post,
dit också eventuella frågor hänvisas: djurskydd.gavleborg@lansstyrelsen.se

Lämna fullständigt namn, adressuppgifter samt telefonnummer.

Du som gör intresseanmälan bör kunna överta hunden omgående. Länsstyrelsen förbehåller sig prövningsrätt av samtliga inkomna intresseanmälningar och rätt att förkasta samtliga om Länsstyrelsen bedömer att kraven inte uppfylls.

Var detta inte det djur du söker? Om du är intresserad av att överta/köpa djur som ska omplaceras kan du skicka e-post till oss djurskydd.gavleborg@lansstyrelsen.se och lämna dina uppgifter och beskriva vilken slags djur du är intresserad av så kontaktar vi dig när vi har en sådan individ för omplacering.

Kontakt