Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fortsätta senare. Funktionen förutsätter att du loggar in med e-legitimation.

Lanseringen av funktionen Mina sidor på Länsstyrelsens webbplats innebär att det blir smidigare att använda våra e-tjänster. När du skickar in ett formulär via våra e-tjänster har du tidigare varit tvungen att fylla i hela formuläret på en gång och börja om från början om du lämnat formuläret ofärdigt i mer än tre timmar.

– Nu har du istället möjlighet att spara det du börjat fylla i och fortsätta vid ett senare tillfälle. Det är en efterlängtad funktion som kommer underlätta för dig som använder våra e-tjänster, säger Lenny Lämber, som ansvarar för införandet på Länsstyrelsen.

Kräver e-legitimation

Funktionen kan användas av privatpersoner och företrädare för stiftelser eller bevakningsföretag och kräver att du är inloggad med e-legitimation.

– När du väljer att spara ditt formulär lagras det i ett så kallat eget utrymme, där bara du kan se dina formulär. Det innebär att länsstyrelsen inte kan se dem och de är inte inskickade till oss. För att formuläret ska komma in till länsstyrelsen måste du aktivt välja att skicka in det, säger Lenny Lämber.

Organisationens sidor

Företrädare för stiftelser eller bevakningsföretag kan under rubriken Organisationens sidor se de formulär som någon annan företrädare skickat in för organisationen.

Den nya funktionen gäller bara Länsstyrelsens e-tjänster och inte andra myndigheters e-tjänster som vi länkar till. Det är heller inte möjligt att spara pdf-filer på Mina sidor.

Våra e-tjänster och Mina sidor stöder e-legitimationer från BankID, mobilt BankID, Freja eID+ och Telia e-legitimation.

Hjälp vid användandet av e-tjänster

Behöver du hjälp med våra e-tjänster? Här finns information och kontaktuppgifter för frågor och support:

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss