Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tik söker nytt hem

Den hund det skrivs om i texten.

En hund som blivit omhändertagen av Länsstyrelsen är nu till salu. Kan du erbjuda den här fina tiken ett nytt hem?

Tiken är en drygt tre år gammal renrasig dogo argentino med stamtavla.
Hon är en lekfull och positiv hund som gärna bjuder in till lek. Dock är hon inte riktigt medveten om sin egen storlek och kan därför bli lite klumpig. Hunden går bra i koppel, men behöver en förare som kan hantera en större hund.

Svenska Kennelklubben beskriver rasen som en hund med skärpa och stark vaktinstinkt. Länsstyrelsen söker därför en köpare med god kunskap och erfarenhet av rasen eller liknande raser. Du som köper tiken bör vara beredd att arbeta aktivt med henne. Rasen kan med fördel användas för viltspår och eftersök.

Pris: 10 000 kronor

Krav och kontaktinformation

Länsstyrelsen förbehåller sig prövningsrätt av samtliga inkomna intresseanmälningar och rätt att förkasta samtliga om Länsstyrelsen bedömer att kraven inte uppfylls. Du som gör intresseanmälan bör kunna överta hunden omgående.

Kontakta Länsstyrelsen Gävleborg via e-post och lämna fullständigt namn, adressuppgifter samt telefonnummer om du är intresserad eller har frågor.

E-post: djurskydd.gavleborg@lansstyrelsen.se

Var detta inte det djur du söker?

Om du är intresserad av att överta/köpa djur som skall omplaceras kan du skicka e-post till oss djurskydd.gavleborg@lansstyrelsen.se. Skicka dina uppgifter och beskriv vilken slags djur du är intresserad av så kontaktar vi dig när vi har en sådan individ för omplacering

Kontakt