Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ingen tallbeckolja har påträffats utanför Stora Enso i Skutskär

Kustbevakningen har sent igår kväll samt under tidiga morgontimmarna fortsatt jobba med att försöka lokalisera vart eventuell olja kan ha hamnat. Under onsdagseftermiddagen hade inga fynd gjorts och i och med det så avslutar Kustbevakningen sitt arbete.

– Vi har sökt ett antal timmar utan att ha sett någon tallbecksolja, varken vid överflygningen eller med båtarna, säger Tony Holmberg stationschef vid Kustbevakningen i Gävle.

– Det är ett väl genomsökt område och känner oss bekväma med att vi inte hittar någon olja, tillägger Johan Torstensson, Räddningsledare vid Kustbevakningen

Den tallbeckolja som upptäcktes under gårdagen bedöms vara så pass liten att inga fler åtgärder behöver göras. Gråsjälsbådan och Eggegrund kommer kontrolleras från land de närmaste dagarna i fall det trotts allt skulle flyta i land olja.

Under eftermiddagen lämnade Stora Enso även ett besked om att det var 500 liter som under tisdagsnatten hamnade i hamnbassängen utanför bruket. Det betyder att utsläppet är betydligt mindre än det som inträffade 2018.
I och med att inga fler behov av samverkan finns kommer länsstyrelsen avsluta ärendet men fortsätter att bevaka frågan.

Kontakt