Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparet besöker Gävleborg 22 september

Kronprinsessparet och landshövding Per Bill vid deras senaste besök i länet 11 september 2020.

Kronprinsessparet och landshövding Per Bill vid deras senaste besök i länet den 11 september 2020.

Onsdagen den 22 september kommer Kronprinsessan och Prins Daniel till Gävleborgs län för att i pandemins spår uppmärksamma lokala insatser. I Gävle görs besök på bland annat Högskolan i Gävle och Tullhuset där Region Gävleborg bedriver viss hälso- och sjukvårdsverksamhet. Dagen avslutas på Wetterlings yxfabrik i Storvik.

Den 30 juni meddelades att de kungliga besöken till Sveriges samtliga län med anledning av covid-19-pandemin återupptas. Besöket i Gävleborgs län onsdag den 22 september är ett sätt för Kungafamiljen att visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer. Programmet i Gävleborg genomförs i huvudsak i Gävle, men även ett företagsbesök i Storvik, Sandvikens kommun, finns på programmet.

Kronprinsessparet hälsas välkomna av landshövding Per Bill på Gävle slott där en information om hur länet har påverkats och dialog om möjligheter och utmaningar inleder dagen. Programmet fortsätter sedan med ett nedslag i Region Gävleborgs verksamhet där regionrådet Eva Lindberg (S) hälsar välkommen till Tullhuset på Gävle strand. Kronprinsessparet får där veta mer om länets arbete med barn och ungdomars hälsa. Bland annat får Kronprinsessparet träffa patienten William Sjödin och vårdutvecklaren Måns Lööf som berättar om en patients idé som blev verklighet – appen Hipr.

Besöket fortsätter på Högskolan i Gävleborg där prorektor Lars Bengtsson berättar om de lärdomar och erfarenheter som coronapandemin inneburit. Kronprinsessparet kommer också få en introduktion till forskning om hälsofrämjande arbete och flexibelt lärande som blivit högaktuellt i samband med pandemin och där HiG är framstående. Kronprinsessparet kommer också träffa studenter som bidrar med ytterligare ett perspektiv på pandemins effekter.

Under dagen gör Kronprinsessparet också ett studiebesök på Wetterlings yxfabrik i Storvik för att diskutera pandemin ur ett näringslivs- och kulturperspektiv.

Samtliga besök genomförs under former anpassade efter den pågående pandemin och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Media är välkommen att delta i de flesta programpunkterna. Journalister som önskar söka ackreditering är välkomna att göra det till Länsstyrelsen Gävleborgs kommunikationschef Sofia Rohlin, se kontaktuppgifter nedan. Ansökan måste komma in via e-post senast måndag 20 september 15.00. Mer information och hålltider kommuniceras efter ackreditering.

Sofia Rohlin
Kommunikationschef Länsstyrelsen Gävleborg
010-225 13 67
sofia.rohlin@lansstyrelsen.se

För mer information kontakta:
Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
08-402 60 00
press@royalcourt.se

Kontakt