Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Inför seriepremiären av SHL - Länsstyrelsen samarbetar med Brynäs IF

Säsongen för många olika typer av idrotts- och kulturevenemang har nu dragit igång på allvar runt om i landet. Inför seriepremiären i SHL i Monitor ERP Arena har Länsstyrelsen genomfört en tillsynskontroll för att tillsammans med Brynäs IF gå igenom de eventuella risker som kan uppstå i samband med matchen mot Timrå.

I sin pågående tillsyn av de större arenasporterna, så som ishockey- och fotbollsmatcher, har Länsstyrelsen Gävleborg noterat att publik på bland annat ståplatsläktare har svårt att hålla avstånd till varandra, inte minst i stundens hetta.

Länsstyrelsen ser även sen en tid tillbaka att sportevenemangen blivit större i deltagarantal med en ökad trängsel som följd. Detta trots att arrangörerna har möjliggjort för deltagarna att kunna hålla just avstånd. Andra riskområden under sportevenemang är en ökad trängsel vid in- och utgångar från arenor samt kiosk- och toalettköer.

- Vi har tillsyn över bland annat större idrottsevenemang och har nu inlett ett samarbete med Brynäs inför seriepremiären i SHL mellan Brynäs IF och Timrå den 16 september. Inför matchen har vi besökt arenan för att kunna identifiera eventuella risker inför seriestarten. Under besöket kunde Brynäs IF redogöra för vidtagna åtgärder som bedömdes som tillräckliga, säger Joakim Hellgren, avdelningschef på Länsstyrelsen Gävleborg.

Vidtagna åtgärder bedöms vara tillräckliga

Med start den här veckan drar seriepremiären av SHL igång för Brynäs IF och spelare och personal förbereder sig nu inför att ta emot alla supportrar. Klubben som längtat efter att se publiken återkomma har jobbat intensivt med att förbereda sig inför torsdagens premiär hemma i Gävle.

- Vi har förberett oss inför seriestarten genom att reglementsmässigt sektionera arenan med målet att kunna ta emot upp emot 300 besökare i varje, men vi behöver även besökarnas hjälp med att ta ansvar och tänka på att hålla avstånd till varandra. Vi vill ju att våra hockeyälskare ska fortsätta kunna gå på våra matcher, säger Pernilla Dalborg, Tf klubbdirektör Brynäs IF.

Fortsätt hålla avstånd

- En uppmaning från både Länsstyrelsen och Brynäs IF är att besökarna ska hålla avstånd och komma ihåg att restriktionerna fortfarande gäller. Om detta följs så får alla besökare en trygg och smittsäker säsongspremiär av SHL, fortsätter Joakim Hellgren.

- Viktigt blir att även hålla sig till sin anvisade plats i arenan och till just sitt sällskap om max åtta personer under hela matchen, avslutar Pernilla Dalborg.

Kontakt

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss