Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Demokratidagar i Gävleborg

En gul stuga på ett torg.

För att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin har regeringen och kommittén Demokratin 100 år tagit fram en demokratistuga som ska turnera runt i landet. Foto Daniela Auerbach

Demokratistugan kommer till Gävleborg! I år fyller demokratin 100 år. Detta firas genom att låta en demokratistuga turnera genom Sverige hela 2021. Den 15-19 september är Länsstyrelsen Gävleborg värd för stugan och vi bjuder in till ett evenemang med kunskapshöjande aktiviteter.

Om demokratistugan

För att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin har regeringen och kommittén Demokratin 100 år tagit fram en demokratistuga som ska turnera runt i landet. Den 15 september till 19 september gör stugan sitt stopp i Gävle och det är då Länsstyrelsen Gävleborg som står värd för stugan. Demokratistugan är ett mobilt kunskapscenter och programmet kommer att fyllas med intressanta seminarier, föreläsningar om demokrati och andra aktiviteter.

Besök gärna den digitala demokratistugan på vardemokrati.se Länk till annan webbplats.

Program under demokratidagarna

Programmet består av programpunkter som arrangeras av flera olika aktörer. Ämnen som kommer att beröras är bland annat olika gruppers delaktighet och inflytande i demokratin. Delar av programmet kommer att vara digitalt, medan andra delar enbart kommer att gå ta del av på plats.

Landshövdning Per Bill, demokratiambassadören Emma Frans och EU-ministern Hans Dahlgren inviger demokratidagarna på Stortorget i Gävle onsdagen den 15 september. Den går att följa på plats eller digitalt.

Demokratidagarna vänder sig till en bred målgrupp såsom en intresserad allmänhet, föreningsengagerade, tjänstepersoner och politiker.

Program och aktiviteter under demokratidagarna

Logotyp vår demokrati

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss