Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu påbörjar landshövdingen sin kommunturné i länet

Fredagen den 3 september påbörjar landshövding Per Bill sin kommunturné och åker ut på sitt första besök i länet. Först på agendan står en morgonpromenad med efterföljande digitalt möte med kommunledningen och kommunstyrelsens ordförande i Sandvikens kommun.

Landshövding Per Bill är på rundresa i länet för att träffa samtliga kommunledningar och föra ett samtal kring kommunernas förutsättningar, möjligheter och utmaningar. Syftet är också att ta del av kommunernas vision och syn på utvecklingen och att diskutera viktiga samarbetsfrågor.

– Det är viktigt för mig att få en bild över vilka utmaningar de olika kommunerna står inför, men även vad de har för planer på kort och lång sikt. Det är ett bra sätta att utbyta tips och erfarenheter, men det är även en ovärderlig möjlighet för mig att löpande lära mig om de olika kommunerna, säger landshövding Per Bill.

Landshövdingen ska besöka länets samtliga kommuner och startar med Sandvikens kommun, fredagen den 3 september. Turnén avslutas med Nordanstigs kommun under senvintern/våren 2022. Mötena börjar med en morgonpromenad med efterföljande digitalt möte.

Samhällsutveckling och krishantering på agendan

Flera viktiga punkter står på agendan. Bland annat kommunernas arbete med krisberedskap, projektet Återstart Gävleborg, kommunernas 25-årsplan samt klimatrelaterade frågor.

En av de många frågor som kommer lyftas under kommunturnén är företagens villkor och deras stora betydelse för jobben och välfärden.

Bra lektioner

– Jag ser fram emot det här väldigt mycket. Det är alltid lika intressant och lärorikt att få komma ut och träffa representanter för kommunerna. Länet vi lever och verkar i är dessutom väldigt vackert och jag ser fram emot att ta del av naturens skiftningar under hösten, säger landshövding Per Bill.

Anpassade möten

På grund av den rådande pandemin kommer höstens besök att planeras och anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner som råder för tillfället.

Följande datum är inplanerade:

  1. 3 september Sandvikens kommun
  2. 7 oktober Gävle kommun
  3. 21 oktober Hofors kommun
  4. 2 november Söderhamns kommun
  5. 15 november Bollnäs kommun
  6. januari/februari Ockelbo kommun (datum ej satt)
  7. januari/februari Ljusdals kommun (datum ej satt)
  8. januari/februari Ovanåkers kommun (datum ej satt)
  9. januari/februari Hudiksvalls kommun (datum ej satt)
  10. januari/februari Nordanstigs kommun (datum ej satt)

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss