• Eldningsförbud i Gävleborgs län

    På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen Gävleborg, i samråd med länets räddningstjänster, beslutat om eldningsförbud utomhus i hela Gävleborgs län. Eldningsförbudet gäller från och med fredagen den 9 juni klockan 11.00 tills vidare.   Due to the high fire risk in forest and land, the County Administrative Board of Gävleborg, in consultation with the county rescue services, has decided on a fire ban outdoors in the whole of Gävleborg County. The fire ban is valid from Friday, June 9 at 11 am until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen antar utmaningarna under friluftslivets år

Instruktör var Seppo Lind och Per Bill åker rullskridskor.

Seppo Lind från Äventyrarna i Högbo instruerar Per Bill som åker rullskridskor för första gången.

Just nu pågår Sveriges hittills största satsning på friluftsliv; Luften är fri – Friluftslivets år 2021. Syftet är att inspirera till mer friluftsliv och ökad kunskap om friluftslivets värden och allemansrätten. Varje månad har en egen utmaning och under augusti handlar det om att göra något nytt under hashtaggen #jagharaldrig.

Landshövding Per Bill antog månadens utmaning och provade på rullskidor för första gången i sitt liv.

– Det var jätteroligt att få lära sig åka rullskidor, det var inte så svårt. Jag vill genom min utmaning få andra beslutsfattare och politiker runt om i Gävleborg att på olika sätt fortsätta uppmärksamma Friluftslivets år, säger Per Bill.

Två glada personer som precis har åkt rullskidor.

Nu när semestarna snart är slut kan du fortsätta att upptäcka vårt fantastiska län. Landshövdingen vill särskilt uppmärksamma länets nationalparker och naturreservat som en del i Friluftslivets år. Flera av länets naturreservat och nationalparker är delvis tillgänglighetsanpassade.

Den 26 augusti kommer RF-SISU och Länsstyrelsen Gävleborg arrangera länets första Folkhälsodag. Dagen ger deltagaren möjligheter att inspireras till nya sätt att arbeta mot livslång rörelseglädje bland våra invånare och utmana till att röra på sig på sätt de aldrig har gjort innan. Många intressanta föreläsare kommer att göra sitt bästa för att, tillsammans med oss, inspirera till ökad rörelse, idrottsdeltagande, naturupplevelser och god folkhälsa i Gävleborg. Anmälan finns i länken nedan.

– Vårt län erbjuder verkligen möjligheter till ett rikt och variationsrikt friluftsliv genom att vi har allt från skog till skärgård. Framför allt finns närheten till alla våra naturreservat som definitivt är värda att besöka. Möjligheterna till friluftsliv i Gävleborg är en del av länets attraktionskraft, säger Per Bill.

Kontakt