Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Intensivt arbete i länet med anledning av regnovädret

Viadukt som är översvämmad

Stanna helst hemma och jobba på distans om det går. Om ni måste ut i trafiken, var försiktiga, välj alternativa vägar utan viadukter och respektera eventuella avspärrningar. Bild från Gävle. Foto Anna Jernberg

Räddningstjänsterna och kommunala enheter i flera kommuner i länet är ute och arbetar med översvämningarna. Framför allt är Gästrikland hårt drabbat.

I Gävle prioriterar kommunen att spärra av kritiska platser och få bort vatten från gator. Det finns fortfarande en risk för att fastna i viadukter som är vattenfyllda. Vattnet sjunker sakta undan men det kommer ta tid innan alla vägar är öppna.

Om du måste ut i trafiken, var försiktig, välj alternativa vägar utan viadukter och respektera eventuella avspärrningar och håll dig uppdaterad om trafikläget på Trafikverkets webbplats.

Regnovädret har drabbat hela länet men i olika omfattning. För mer detaljerad information om läget följ P4 Gävleborg, Trafikverket, Krisinformation och din kommuns webbplats och sociala medier.

P4 har ett särskilt uppdrag som beredskapskanal under kriser. Det innebär att de sänder och ger viktig information från berörda myndigheter och andra samhällsaktörer. P4 sänder även ut Viktiga meddelanden till allmänheten, VMA.

Kontakta rätt aktör för snabbast hjälp

Har du vatten i din källare - kontakta ditt försäkringsbolag.

Har du frågor kring ditt kommunala vatten eller ditt avloppsnät? - kontakta din kommuns vattenaktör.

Har du frågor om din el? - kontakta din kommuns elbolag.

Har du frågor om större trafikleder eller europavägar? - besök Trafikverkets webbplats och kartfunktion för att ta del av vilka vägar som är avstängda eller där det är begränsad framkomlighet.

Har du frågor om resor inom länet? - kontakta X-trafik

Allvarlig fara för liv och hälsa - ring 112, endast vid fara för liv och hälsa

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss