Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En stämningsfull valborg

någon tänder en eld

I år blir det en mysig valborg med bara de närmaste.

­– När många samlas ökar risken för smitta, därför är det viktigt att vi alla är lika kloka i år som vi var förra året, säger landshövding Per Bill.

Fokusera på det som är på väg istället för det som varit. Vi är på tröskeln mot sommaren och naturen erbjuder underbara möjligheter för att berika vår vardag. En promenad eller annan fysisk aktivitet gör gott för hälsan så varför inte kombinera det med att vara ute i naturen?

Efter ett år med pandemin har vi fått lära oss mycket, bland annat att det går utmärkt att arbeta hemifrån och att man ibland kan exempelvis vika tvätt eller ta en promenad medan man är i möte. Många gånger har våra invanda mönster utmanats och tvingat fram innovativa lösningar. Pandemin har dessutom visat att vi inte behöver shoppa och resa så mycket som vi kanske vanligtvis gör, det går alldeles förträffligt med hemsemester.

– Vi har redan firat en coronasäker valborg, så nu vet vi hur man lyckas på bästa sätt. Ett stämningsfullt firande av Valborg går att göra digitalt eller på andra säkra sätt i kretsen av några få nära och kära, säger landshövdingen.

6 tips på valborgsstämning

  1. Ordna picknick på vardagsrumsgolvet eller ute i naturen
  2. Fira på din balkong/altan med studentmössan i hand
  3. Spela utomhusspel
  4. Ordna en virtuell provsmakning av chips eller ostar
  5. Lyssna på en karantänkonsert
  6. Spela sällskapsspel genom digitala plattformar.

– De begränsningar som har gjorts i samhället är för att skydda liv och hälsa för oss alla. Situationen kan snabbt förändras om man inte iakttar dem, säger Per Bill

Följ rekommendationerna för att minska smittspridningen. Släck elden men inte hoppet!

Kontakt

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss