Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen önskar en glad påsk

– Än är det inte läge att slappna av, men fortsätter vi alla ta vårt ansvar väntar ljusare tider runt hörnet.

Det säger landshövding Per Bill som vill skicka ett stort tack och en önskan om en glad påsk till Gävleborgs invånare.

Smittspridningen i länet är fortsatt på en hög nivå, belastningen på vård och omsorg är betydande och det är inte läge att slappna av.

– Vi måste fortsätta att följa rekommendationerna. Gävleborg ligger i täten när det gäller smittspridning. Det är en position vi gärna släpper, säger Per Bill.

Landshövdingen har flera gånger jämfört pandemin med ett maratonlopp. Än är inte upploppet inom synhåll.

– Men det finns depåstationer som vi kan hämta energi ifrån. Vaccineringarna är kanske den viktigaste där vi nu ser hur våra äldre i mindre omfattning behöver intensivvård. Smittspridningen bland barn, unga och bland oss som är i arbetsför ålder är mer oroande, säger Per Bill.

Stark vilja att göra rätt

Landshövdingen lyfter den starka vilja som finns i länet att göra rätt och vilja att bidra till att vända den negativa utvecklingen.

– Samtidigt måste vi synliggöra de brister som vi ser. Det kommer rapporter om studenter och ungdomar som ordnar fester och umgås i stora grupper, vi ser att en del arbetstagare tröttnat på att sitta hemma och därför återvänder till sina arbetsplatser och butiker larmar om att många inte handlar ensamma.

Tänk efter

Smittspridningen riskerar att öka ytterligare under påsken då människor i större utsträckning träffar personer utanför det egna hushållet.

– Det är många som har jobbat hårt på olika sätt under pandemin och som mer än något annat förtjänar att få tas omhand av nära och kära och njuta av livets goda, men det är viktigt att vi fortsätter att begränsa våra nya kontakter. Fira, men fira säkert.

Med de orden önskar landshövding Per Bill och Länsstyrelsen Gävleborg alla en riktigt glad påsk!

Kontakt