Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Trots betydande uppoffringar behöver vi göra mer

Våren är på intåg och fågelkvittret påminner oss om att en ljuvlig och efterlängtad tid väntar runt hörnet. Många är vi som längtar efter gemenskap nu. Att fika i trädgården med barn och barnbarn. Vi längtar efter kalas och andra festligheter som hör livet till.

 

Längtan till trots så har vi tyvärr en fortsatt omfattande smittspridning i länet.

Många är trötta på ständigt nya råd och rekommendationer om att hålla avstånd och inte bidra till en ökad trängsel.

Vi har alla fått göra uppoffringar det senaste året, men nu är inte rätt tid att låta efterlevnaden av rådande rekommendationer och råd, ta semester. Den pågående smittspridningen i länet ska tas på stort allvar

Smittan tar inte semester, den känner heller inga kommungränser och tar inte hänsyn till ålder och kön. Glöm inte bort att du har ett personligt ansvar att visa hänsyn och hålla avstånd för att förhindra en ökad smittspridning.

– Vi måste hjälpas åt nu och du ska inte ta illa vid dig om någon ber dig hålla avstånd. Samma regler gäller för oss alla och vi måste våga säga ifrån om vi ser eller upplever ett olämpligt beteende, säger landshövding Per Bill.

Begränsningar och tålamod

Butiker och serveringsställen har ett ansvar att begränsa antalet personer som får vistas inne i deras lokaler samtidigt. Men det är också vårt allas eget ansvar att inte vara där det förekommer trängsel. Upplever du att det är mycket folk, gå inte in. Vänta utanför en stund.

– Det gäller att ha tålamod med varandra nu. Vänligt påminna varandra om de råd vi bör efterleva. Ger vi upp nu så kanske det inte blir någon sommarsemester heller som många längtar otroligt mycket efter nu, fortsätter Per Bill.

– Jag ber er alla att göra det som är rätt i denna utmanande situation. Jag vet att många av er hittat nya sätt att umgås det gångna året. Dela med er av era tips till vänner och bekanta om hur ni umgås på ett säkert sätt. Träffa inte nya bekantskaper utanför ditt hushåll, undvika onödiga resor och passa på att ladda batterierna utomhus i vårsolen. Du kommer förhoppningsvis behöva dem snarare än du tror.

Kontakt