Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturum tipsar om utomhusaktiviteter

Bingobricka med utomhustema och ett par träskidor

Naturum tipsar om olika aktiviteter som du kan göra, själv eller tillsammans med dina närmaste.

I år är det friluftslivets år och meningen är att vi ska upptäcka vilken fantastisk plats naturen är att vistas i. Det kan vara svårt att hitta på aktiviteter under den rådande pandemin. Därför kommer här tips på vinteraktiviteter som du kan spela/göra, själv eller tillsammans med dina närmaste.

Du kan till exempel utmana dig själv i friluftsbingo med vintertema som du kan skriva ut och spela själv eller med sina närmaste. Den kommer att följas av fler årstidsbingon under året. Länsstyrelsen har också tagit fram en krysslista för länets omkring 230 naturreservat och andra aktiviteter utomhus.

Du hittar aktiviteterna som nedladdningsbara PDF:er på Sveriges nationalparkers webbplats. Se länk under relaterad information.

Friluftsbrickan kan skrivas ut hemma eller hämtas i receptionen på länsstyrelsen, Borgmästarplan 2 i Gävle, vardagar mellan klockan 08.00 och 16.00.

Dela gärna din upplevelse i sociala medier! Fotografera när du lyckas med någon av rutorna och dela bilden i sociala medier. Märk ditt inlägg med kampanjens namn: #luftenarfri #friluftslivetsår #luftenarfri och tagga gärna in @lansstyrelsengavleborg på Instagram.

Om Friluftslivets år

Friluftslivets år är ett initiativ som leds av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet är att få fler människor att prova friluftsliv samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Året har fått projektnamnet ”Luften är fri”.

Länsstyrelsens friluftslivsuppdrag

Länsstyrelserna har i uppdrag att samordna och leda det regionala arbetet med friluftslivspolitiken, stärka arbetet med tätortsnära natur och verka för att de friluftspolitiska målen får ökat genomslag.

Kom ihåg att håll i, håll ut och håll avstånd. Lycka till!

Kontakt