Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ansök om fana 2021

Svenska flaggan vajar på sin stång mot en blå himmel. 

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges nationaldag varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Sista ansökningsdag är 1 januari 2021.

Nu är det dags för föreningar, organisationer eller motsvarande i Gävleborgs län att ansöka om en svensk fana.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag beslutar vilka föreningar som tilldelas en fana. Landshövdingen överlämnar fanorna till mottagarna under en ceremoni eller i samband med Sveriges nationaldag 6 juni. Ett begränsat antal fanor, cirka tio stycken, kommer även delas ut av H.M. Konungen vid det traditionella firandet av Nationaldagen på Skansen i Stockholm den 6:e juni.

Fanor till organisationer, föreningar eller motsvarande

Fanorna levereras i kompletta fanpaket. I fanpaketet ingår fanduk 160x100 cm, tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing, ink. gjuten fanspets med Vasakärve. Mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2021” monteras på fanstången.

Ansökan

Ansökan görs på särskilt formulär och ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda senast den 1 januari 2021.

Ansök via stiftelsen Sveriges Nationaldags webbplats Länk till annan webbplats.

Ansökan skickas till:

Stiftelsen Sverige Nationaldag
Riksdagen
100 12 Stockholm

Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Stiftelsen Sveriges Nationaldags uppdrag är att främja intresset och respekten för Nationaldagen och svenska flaggan. Bland annat arbetar de för att firandet av Nationaldagen ska öka och bli allt mer populärt.

Huvudmän för stiftelsen är rikets 21 landshövdingar. Riksdagens talman är stiftelsens ordförande.

Kontakt

Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Telefon 08-786 62 69