Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Är du ung och drömmer om att starta eget?

Prins Daniels Fellowship webbsändning på IVA Konferenscenter

Den 27 maj bjuder Prins Daniels Fellowship in dig som studerar på gymnasiet till en webbsändning på IVA Konferenscenter. Du får möta entreprenörerna och grundarna bakom Storytel och Karma och ta del av deras erfarenheter av att driva företag. Du får också tips om hur man kan fixa sitt eget sommarjobb och hur du kan få hjälp att fila på din affärsidé.

Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet lanserades 2013 med målet är att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

– Prins Daniels Fellowship är ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har haft glädjen att träffa Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) vid ett flertal tillfällen, både i Stockholm och på hemmaplan då projektet uppmärksammats regionalt, och blir alltid lika fascinerad av deras insatser att inspirera unga till att förverkliga sina drömmar om entreprenörskap, säger landshövding Per Bill.

Projektet arrangerade bland annat Prins Daniels entreprenörsdag i Gävle 2018. Då samlades runt 40 av länets unga entreprenörer för att diskutera entreprenörskapets möjligheter och utmaningar, utbyta erfarenheter och nätverka.

– Unga entreprenörer är viktiga både för den svenska konkurrens- och innovationskraften, länets utveckling och tillväxt. Genom fortsatt kontakt med projektet och ett gott samarbete i länet är jag övertygad om att vi kan inspirera fler unga att våga starta eget och stötta de som redan tagit första steget in i entreprenörsvärlden, säger landshövding Per Bill.

Webbsändningen genomförs onsdag 27 maj, kl. 13:30–15:30. Paus 14:15–14:45.

Webbsändning för ungdomar den 27 maj på Prins Daniels Fellowships webbplats. Länk till annan webbplats.

De två sessionerna på 45 minuter vardera vänder sig främst till studerande på gymnasiet, men alla som vill är välkomna att titta.

Medverkande är H.K.H. Prins Daniel, Jonas Tellander, Storytel, Elsa Bernadotte, Karma, Stefan FalkBoman, UngDrive, Belgin Fortaci, SEB och Jacob Rudbäck, Yepstr.

Kontakt