Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Krisberedskapsveckan inledd

Krislåda. Foto: MSB

Den här veckan pågår Krisberedskapsveckan. Den har genomförts varje år sedan 2017 på initiativ av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och har som mål att öka människors motståndskraft till samhällskriser och ytterst krig. Den här gången ser kampanjen lite annorlunda ut på grund av pandemin.

Det genomförs inte lika många aktiviteter som vanligt, men precis som tidigare så uppmärksammar MSB oss på hur viktigt det är att ha en hemberedskap. Pandemin har påmint oss om vikten av att ha en egen beredskap när vi ställs inför en samhällskris, så varför inte passa på att utnyttja det här tillfället att se över din hemberedskap.

Har du en väl anpassad krislåda hemma? Innehåller den det du kan tänkas behöva när det händer något? På webbplatsen DinSäkerhet.se får du tips om vad som är bra att ha i en krislåda.

DinSäkerhet.se - checklista Länk till annan webbplats.

Vi vill också tipsa om de filmer om hemberedskap som MSB tidigare tagit fram i samarbete med armbryterskan Heidi Andersson, med enkla tips för hushållet inom bland annat områdena mat, vatten, värme och kommunikation.

Filmer om hemberedskap Länk till annan webbplats.

Något som också blir tydligt när vi är mitt i en svår tid är människors vilja att hjälpa varandra. Runt om i Sverige tas dagligen initiativ av privatpersoner, organisationer och företag för att stötta och hjälpa andra under pandemin. Det vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) lyfta fram och därför kommer olika artister att hylla ett initiativ live på instagram, varje dag klockan 15.00 fram till och med söndag 17 maj.

Alla som vill kan skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se. För att se alla hyllningar och artisternas live-framträdanden går man in på instagramkontot @dinsakerhet. (Instagram behöver laddas ner som app i telefonen).

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst! 

Kontakt