Risk för vattenbrist i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Alla har rätt till en våldsfri vardag

Alla har rätt till en våldsfri vardag. Du är inte ensam. Det finns hjälp att få. Illustrationer Erika Axmark

Alla har rätt till en våldsfri vardag. Du är inte ensam. Det finns hjälp att få. Illustrationer Erika Axmark

Måndagen den 25 november är det den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor och vi inleder en vecka fri från våld. Då lanseras också hemsidan en våldsfri vardag. Där kan du som är i kontakt med våld i nära relationer hitta hjälp och stöd.

Våld i nära relationer finns överallt i samhället, oavsett klass, etnicitet, kulturell och religiös bakgrund, funktionsnedsättning, ålder eller sexuell läggning. Kvinnor drabbas oftare av upprepat och allvarligt våld i nära relation. Barn som upplever våld är också utsatta. Få vågar berätta om våldet, men du är inte ensam. Det finns hjälp för dig att förändra din situation. Hemsidan vänder sig till dig som bor i Gävleborgs län, men alla har rätt till en våldsfri vardag!

- Det är många som lever i våldsamma relationer och lider i det tysta. Vi vill visa att var det finns hjälp att få i din kommun både som utsatt eller yrkesverksam, säger Malin Eriksson, samordnare mäns våld mot kvinnor på Länsstyrelsen Gävleborg.

För yrkesverksamma

Våldsfrivardag.se är också en plattform för dig som arbetar med våld i nära relationer på något sätt i Gävleborgs län. Länsstyrelsen Gävleborg tillsammans med Region Gävleborg och länets kommuner står bakom initiativet. Tanken är att samla det regionala arbetet mot våld i nära relationer på ett ställe så att alla som är i behov av information kan ta del av den.

Kontakt

Enheten för social hållbarhet

Skicka e-post till enheten för social hållbarhet
enheten.for.social.hallbarhet.gavleborg@lansstyrelsen.se