Risk för vattenbrist i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En dag med kunskapsutbyte och samverkan när Jordbruksverket besöker Länsstyrelsen Gävleborg

Jordbruksverket och Länsstyrelsen genomför en dag med kunskapsutbyte och samverkan.

I dag fredag besöker Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin, tillsammans med myndighetens näringslivschef och flera avdelningschefer, Länsstyrelsen Gävleborg. Fokus för dagen är kunskapsutbyte och samverkan.

Jordbruksverket är Sveriges förvaltnings­­myndighet inom jordbruk, fiske och landsbygd och arbetar bland annat med stödsystemen för jordbrukarstöd och landsbygdsstöd samt med att utveckla matproduktionen i landet och att skydda djur och växter.

Mötet hålls på Gävle slott och landshövding Per Bill inleder dagen. Under förmiddagen informerar enhetschef Jenny Larsson och projektledare Nanna Jan-Ers från Länsstyrelsen om jordbruket i vårt län och handlingsplan för livsmedelsstrategin för Gävleborgs län. Christina Nordin berättar om olika aktuella frågor på Jordbruksverket.

Dagen fortsätter med information och diskussioner kring områden som jordbrukarstödsprocessen, livsmedelskedjan, sällskapsdjur och häst samt landsbygd och tillväxt. I olika pass får medarbetare på enheten för Jordbruk och djur och enheten för Landsbygd och tillväxt träffa representanter från Jordbruksverket för att informera om hur vi arbetar, framgångsfaktorer, de utmaningar som finns och hur vi kan lösa dem.

- Vi är väldigt glada över att Jordbruksverkets ledning kommer och besöker oss, säger Jenny Larsson, enhetschef på Länsstyrelsen Gävleborg. Det är ett ypperligt tillfälle för oss att få visa upp vår verksamhet och diskutera olika åtgärder som kan behövas för att båda myndigheterna ska lyckas ännu bättre med sina uppdrag.


På bilden ses: Jenny Larsson, enhetschef Jordbruk och djur, Länsstyrelsen Gävleborg, Håkan Henricson, näringslivschef, Jordbruksverket, Per Bill, landshövding, Länsstyrelsen Gävleborg, Christina Nordin, generaldirektör, Jordbruksverket, Veronica Lauritzsen, länsråd, Länsstyrelsen Gävleborg, Mirja Hjers, chef EU-stödavdelningen, Jordbruksverket och Anette Kjellberg, chef djuravdelningen på Jordbruksverket.


Kontakt