Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stort intresse för naturturism och hållbart företagande i Gävleborg

Hur arbetar vi för ett hållbart företagande i Gävleborgs län? Genom samverkan, ökad medvetenhet och kunskap. Under tisdagen hölls en utbildningsträff för länets naturturismföretagare på Gävle slott med temat hållbart företagande.

Under dagen föreläste Marcus Eldh, Wild Sweden, om vikten av att arbeta hållbart och delade med sig av sin långa erfarenhet i branschen. Hanaw Rashid föreläste och hade en inspirerande workshop kring hur vi lyckas med sociala medier och hur vi träffar rätt i vår målgrupp.

Träffen är den första av tre som länsstyrelsen anordnar tillsammans med Region Gävleborg och Leader Gästrikebygden. Kompetenshöjande insatser som på sikt kan bidra till fler jobb i länet. Företagare kan vara med att påverka träffarnas innehåll och vad de som företagare ser för behov.

Karin Björkman från Råsunda var en av deltagarna på konferensen. Hon är i startgroparna för att dra igång eget företag inom häst- och skogturism och var på plats för att få ny kunskap och nätverka med andra företag.

- Jag hoppas också att jag ska kunna få lite hjälp med hur jag ska tolka regelverk och vad jag behöver ha koll på, säger hon.

Emma Carlsson representerade Gränsfors Bruk och såg, innan dagen startade, fram emot att samla in information och inspiration för sitt och företagets fortsatta arbete.

- Vi jobbar mycket med att väva in Agenda 2030 i vår verksamhet. Vi vill skapa ett hållbarhetstänk och tror mycket på samverkan och samarbete för att vi ska få bästa förutsättningar för att bedriva turism på ett hållbart sätt.

Båda ser mycket positivt på initiativet med konferensen och hoppas på fler intressanta träffar framöver.

Hannaw Rashid föreläste om hur vi lyckas med sociala medier. Här tillsammans med landshövding Per Bill.

Marcus Eldh från Wild Sweden var med och föreläste och Benny Gäfvert från Länsstyrelsen var med och arrangerade konferensen.

Karin Björkman och Emma Carlsson deltog under dagen.

Kontakt