Risk för vattenbrist i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En lyckad start på Kultur på Gävle slott med pressvisning och barockkonsert

Landshövding Per Bill och flöjtisten Dan Laurin

Landshövding Per Bill och blockflöjtisten Dan Laurin

Kultur på Gävle slott har den här veckan haft premiär. Det är ett initiativ av landshövding Per Bill för att lyfta och främja olika delar av kulturområdet i länet.

Tillsammans med representanter från Nordanstigs var Per Bill och konstnären Jöran Österman på plats på Gävle slott för pressvisning av delar av Gunnar Greibers konstsamling.

– Konstverken passar väldigt fint in i slottsmiljön och jag kommer att ta alla tillfällen i akt att visa upp den i samband med olika evenemang, möten och vid särskilda visningar för allmänheten framöver, säger Per Bill.

Igår arrangerades även en lyckad barockkonsert med Dan Laurin och Anna Paradiso i ett samarbete mellan Länsstyrelsen Gävleborg och Gävles kammarmusikförening. Dan är en av vår tids mest omtalade blockflöjtister och Anna en av Sveriges mest framstående cembalister.

Mer om konstsamlingen, donationen och den fond som bildats för att främja konsten och det konstnärliga arbetet i Nordanstigs kommun till minne av konstnären finns på Nordanstigs kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

Och mer om Kultur på Gävle slott finner du här. Länk till annan webbplats.


Dan Laurin och Anna Paradiso från torsdagens slottskonsert

Dan Laurin och Anna Paradiso (till höger) från torsdagens slottskonsert

Ett urval av Gunnar Greibers konstsamling på Gävle slott

Ett urval av Gunnar Greibers konstsamling på Gävle slott

Kontakt