Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Historiskt undertecknande om samarbete med frivilligorganisationer

Bränderna i Ljusdal 2018

Foto: Kristian Svensson

5 juli träffar Länsstyrelsen Gävleborg frivilligorganisationerna Bilkåren och Frivilliga Automobilkåren för att skriva under en så kallad avsiktsförklaring, ett sätt att beskriva framtida och tydligare samarbete i händelse av en stor samhällsstörning. Samarbetet är det första i sitt slag i Gävleborg.

- Efter skogsbränderna i Ljusdals kommun förra året blev det snabbt uppenbart för oss hur viktigt samarbetet med frivilligorganisationerna är vid en kris eller samhällsstörning. Det bekräftas också i de utvärderingar som har genomförts efter sommarens händelser. Undertecknandet nu på fredag är ett första steg i rätt riktning för ett nära och mer djupgående samarbete inför framtiden, säger landshövding Per Bill.

Under fredag eftermiddag besöker Inger Karlsson, riksbilkårchef för Bilkåren, och Curt-Ove Jakobsson, rikskårchef för Frivilliga Automobilkåren, Länsstyrelsen i Gävle för att underteckna avsiktsförklaringen tillsammans med landshövding Per Bill.

Kontakt