Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tack för samarbetet klass 9F på Vallbacksskolan i Gävle!

Klass 9F på Vallbackskolan

Nu är högstadietiden slut för klass 9F på Vallbacksskolan och igår träffade Länsstyrelsen Gävleborg klassen för att tacka för de senaste tre årens samarbete och önska eleverna lycka till i framtiden.

Länsstyrelsen Gävleborg har genom Gävle kommuns koncept Trossen följt klass 9F sedan de började i årskurs 7 på Vallbacksskolan.

- Tillsammans med klassföreståndarna Jenny Lingvall och Hans Lemoine har vi planerat in träffar och studiebesök och vii har bland annat besökt Naturum i Färnebofjärdens nationalpark, berättar Mia Karlsson, personalhandläggare på Länsstyrelsen Gävleborg.

Nu när högstadietiden är slut väntar nästa kapitel i livet för ungdomarna. Igår besökte Mia Karlsson dem en sista gång för att tacka för samarbetet och önska dem lycka till i framtiden.

- Det har varit väldigt roligt att se hur klassen och eleverna har mognat under den här tiden. Vi har pratat mycket om attityder och beteende, eftersom det fanns ett stort behov av det i början. Nu vill jag gratulera dem till den fantastiska uppryckningen!

Avslutade med en viktig fråga - hedersförtryck

Klass 9F på Vallbackskolan

Under dagens sista träff tog vi en paus i glädjeyran över examen och det stundande sommarlovet, för att ägna några minuter åt en viktig fråga. Under sommarlovet riskerar många barn och ungdomar att bli bortgifta under utlandsresor. Det kan handla om unga personer som har förts bort ur Sverige mot sin vilja. Länsstyrelsen Östergötland har tagit fram viktigt material om hur vi tillsammans kan se till att detta inte sker. Läs mer på www.hedersfortryck.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om Trossen

Trossen är ett långsiktigt koncept i Gävle kommun, där skola och näringsliv jobbar ihop för att möta framtidens behov av arbetskraft i olika branscher. Högstadieklasser träffar regelbundet arbetsplatser genom alla tre läsåren.

Kontakt