Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Forskarna på slottet på turné - besökte Vallviks bruk och Rottneros

I går kväll var Forskarna på slottet på turné i länet och besökte Vallviks bruk i Söderhamn. Temat för kvällen var hållbart företagande och en hållbar ekonomi.

Landshövding Per Bill inledde kvällen innan deltagarna fick lyssna till tre inspirerande föreläsare. Först ut var Rodrigo Lozano, professor i industriell ekonomi, som talade om drivkrafter för företags hållbarhetsarbete. Arne Fagerström, professor i företagsekonomi, pratade om att ett ansvar för hållbarhet kräver uppföljning och redovisning. Avslutade gjorde Lennart Eberleh, VD vid Rottneros, som berättade om Rottneros och hur de arbetar med hållbarhet. Kvällen avslutades med mingel och möjlighet till nätverkande.

Rodrigo Lozano talade om drivkrafter för företags hållbarhetsarbete.

-  För mig är det av största vikt att sammanföra Högskolan i Gävles forskare med företagen i länet. Därför är det viktigt att vi även tar "Forskarna på slottet" på turné i länet, säger landshövding Per Bill.

Föreläsningarna avslutades med en paneldiskussion.

 Forskarna på slottet är en seminarieserie som arrangeras av Högskolan i Gävle, Länsstyrelsen Gävleborg och Region Gävleborg med syfte att skapa en mötesplats för forskning och näringsliv.

Läs mer på Högskolan i Gävles webbplats Länk till annan webbplats.


Kontakt