Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Europeiska Kulturarvsåret 2018 är slut, men att göra kulturarvet tillgängligt har bara börjat!

Landshövding Per Bill vid invigningen av Europeiska Kulturarvsåret 2018

Landshövding Per Bill under invigningen av Europeiska Kulturarvsåret 2018, den 12 januari i Järvsö. Fotograf: Andree Forsberg, Region Gävleborg.

Nu har det gått ett år sedan landshövding Per Bill invigde det Europeiska Kulturarvsåret 2018 i Järvsöbacken. Under året har Kulturarvsprojektet i Gävleborg erbjudit länsinvånarna mängder av aktiviteter, musikprogram, föreläsningar, skrönor, dansföreställningar, recept, dialekter, VR-upplevelser och mycket mer.

Nu är det som sagt ett år sedan Kulturarvsåret invigdes i Gävleborg. Gävleborgs kulturarvsprojekt, Kulturarvsåret – Nyckeln till framtiden 2018, är ett 3-årigt projekt som började 2017 med planering och förberedelse, 2018 som ett evenemangsår och en del av European Year of Cultural Heritage och fortsätter under 2019 med efterarbete för att implementera initiativ inför framtiden så som namnet på projektet förevisar.

Efter att evenemangsåret nu är slut vill vi blicka tillbaka och summera Kulturarvsåret 2018. Du kan läsa hela summeringen på www.regiongavleborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. via länken nedan.

Europeiska Kulturarvsåret är slut (Region Gävleborg, nyhet 190114) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tack till alla inblandade, medverkande, alla ni som inspirerat och deltagit. Nu går vi in i 2019 med nya erfarenheter och många nya kontakter inför framtiden.

Stort tack!

Kontakt