Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Klass 2-varning för stora snömängder i Gävleborgs län

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora snömängder i Gävleborgs kustland. Varningen sträcker sig även ner mot Uppsala och Stockholms läns kuster. Snömängderna förväntas öka under natten till tisdag.

Sent under måndagskvällen drar ett snöfall in över Gävleborg och som främst över Gästrikland intensifieras under natten. Från tisdag morgon kan det komma stora snömängder, närmast kusten med inslag av regn. Under tisdagsförmiddagen ökar vinden till en frisk nordlig vind. Tempreturen förväntas ligga mellan 0 till 5 minusgrader.

Länsstyrelsen Gävleborg har genomfört samverkansmöten med berörda nationella och regionala parter. Länsstyrelsen följer läget och uppdaterar kontinuerligt information vid förändrat läge.

- Vi uppmanar allmänheten att följa utvecklingen och ta del av information på sociala medier, internet, radio eller TV, säger Ulrika Nilsson, Länsstyrelsen tjänsteman i beredskap.

 

Uppdatering 2018-01-08

Länsstyrelsen har under dagen följt utvecklingen till följd av väderläget i länet. I samråd med bland annat Trafikverket, Gästrike räddningstjänst och Gävle kommun har bedömningen gjorts att påverkan inte är av sådan omfattning att särskild samverkan är nödvändig. SMHI har också sänkt vädervarningen för inre delarna av länet till en klass 1 varning. Det är därför inte aktuellt med fler regionala samverkansmöten, om inte läget förändras.


Aktuella länkar för mer information:

SMHI Länk till annan webbplats.
Trafikverket Länk till annan webbplats.
SVT Gävleborg Länk till annan webbplats.
P4 Gävleborg Länk till annan webbplats.
www.krisinformation.se Länk till annan webbplats.


Kontakt