Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tack till alla som vandrade med Kronprinsessan i Järvsö 22 oktober

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria strålade ikapp med höstsolen på landskapsvandringen i Järvsö, Hälsingland.

Järvsö och Hälsingland visade sig från sin bästa sida när Kronprinsessan Victoria genomförde sin sextonde landskapsvandring i Sverige måndagen den 22 oktober.

Över 200 personer stod och väntade på Lill Babs torg när Kronprinsessan anlände med tåg till Järvsö station. Efter att landshövding Per Bill hälsat alla välkomna drog vandringen igång i raskt tempo uppför Trappstigen till Öjebergets topp. Vandringen gick sedan nedför genom Bergscykelparken till Badtjärn, vidare mot Kramstatjärn, Järvsö skola, Strandvallen, Kyrkön och Stenegård. Vandringen avslutades på världsarvsgården Kristofers strax efter klockan fyra på eftermiddagen.

- Jag kan knappt förstå vilken tur vi har haft med vädret, vilken höstdag. Helt underbart. Och ett stort tack till alla ni som har följt med, varit med och varit en del av denna dag, sade Kronprinsessan Victoria efter vandringen.

Följ vandringen i efterhand genom filmen ovan och bilderna nedan.

Barn från förskolan Ur och Skur i Järvsö

Det var många som väntade på att Kronprinsessan skulle komma till Badtjärn, som var stoppet efter vandringen upp och ner för Öjeberget.

Gjutjärnspannor på öppen eld.

För den hungrige vandraren serverades kolbullar.

Två personer som sitter i skogen och äter.
Kronprinsessan Victoria med vandringssällskap.

Efter drygt en timmes vandring var Kronprinsessan och hennes vandringssällskap framme i Badtjärn.

Kronprinsessan Victoria och barn från Järvsö.

I Badtjärn fick Kronprinsessan bland annat gissa djurspillningen tillsammans med barn från årskurs 4 på Järvsö skola och leka "Knack, knack är Mulle hemma" tillsammans med barn från förskolan Ur och Skur.

Efter lunchstoppet i Badtjärn gick vandringen vidare till Kramstatjärn, där Kronprinsessan sjösatte en flotte för änder, med hjälp av Svenska Jägarförbundets ungdomsverksamhet Ljusdal, Ramsjö och Järvsö, företaget Upplev Järvsö samt kanotklubben Ljusnan.

På Strandvallen var det dags för stafett tillsammans med Ljusdals IF, Järvsö IF och Ljusdals scoutkår.

På Kungstrappan möttes vandrarna av dragspelsmusik och vackra dräkter när Hälsingehambon gästade Stenegård. Här bjöds det även på grön smoothie på fina nyskördade lokala råvaror.

Landskapsvandringen avslutades på världsarvsgården Kristofers i Stene, där Kronprinsessan Victoria och landshövding Per Bill tackade alla som hade följt med.

Foton: Sara Jerfsten, Ljusdals kommun.

Kontakt