Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Forskarna på slottet den 9 oktober

med tema Hälsofrämjande arbetsliv

Forskarna på slottet är en seminarieserie som arrangeras av Högskolan i Gävle, Länsstyrelsen Gävleborg och Region Gävleborg med syftet att skapa en mötesplats för forskning och näringsliv. Tema för kvällen är Hälsofrämjande arbetsliv.

De deltagande företagen kommer från olika verksamheter i länet och är inbjudna till en kväll med inspiration, dialog och möjliga samarbeten med forskare inom kvällens temaområde. Länsstyrelsen Gävleborg, Högskolan i Gävle och Region Gävleborg bjuder på tre seminarier alla kretsar kring kvällens tema.

Arbetshälsa – hälsa och ohälsa på arbetet
Nader Ahmadi är generaldirektör för nyinvigda Myndigheten för Arbetsmiljö. Vad är myndighetens uppdrag och hur förväntas den påverka arbetsmiljöer och hälsan i arbetslivet?

Så mår vi på jobbet i Gävleborg
Katarina Wijk, professor i arbetshälsovetenskap samt Forskning- och utvecklingschef i Region Gävleborg. Katarina bedriver flera studier på arbetsplatser med särskilt intresse för förändringsprocesser och dess påverkan på hälsa. Hon kommer att beskriva arbetshälsa
med utgångspunkt i Gävleborg.

Stress och psykisk ohälsa i arbetslivet
Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap forskar inom områden som stress och psykisk ohälsa i arbetslivet, nack-/ryggbesvär och betydelsen av den

Läs mer på Högskolan i Gävles webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Kontakt