Risk för vattenbrist i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Framtidens idrott ska locka fler till motion

För att hålla barn i rörelse och bidra till en bättre folkhälsa, en vitaliserad idrottsrörelse nationellt och bjuda in till nya sätt att mötas hålls Idrottens dag på lördag 22 september i Gävle med fokus på framtidens idrott.

Det är viktigt att attrahera unga att fortsätta idrotta så att de inte slutar i tonåren, vi lägger grunden till ett hälsosamt liv tidigt. I år är det ett extra fokus på framtidens idrotter och hur idrott kan bygga gemenskap och vara mer välkomnande för alla. Länsstyrelsen arbetar med flera ämnesområden som är av betydelse för utvecklingen av idrottsrörelsen för barn och unga.

- Jämställdhet, integration och inkludering är viktiga perspektiv i det regionala arbetet, säger Per Bill, landshövding i Gävleborg.

Facebookevent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta Idrottens dag

Idrottens dag är ett nationellt evenemang med syftet att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet. De allra flesta barn i Sverige utövar någon form av idrott i unga år men slutar sedan i 11-12-årsåldern och i många fall hittar de inte tillbaka till idrotten. Idrottens dag vill inspirera och locka nya målgrupper till idrottsrörelsen, behålla de aktiva idrottsföreningarna och uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden.

  • Idrottens dag är en del av European Week of Sport som
    är ett EU-initiativ för att få fler i rörelse.
  • Sverige deltog för första gången 2017
  • Evenemanget är helt konstnadsfritt

Kontakt