Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Delar av evakueringen i Huskölen och Storån hävs

Boende i området kring Storån och Huskölen i Härjedalens kommun kan flytta tillbaka från kl. 14 på torsdag den 26 juli. Även i Ljusdals kommun vid Karlstrand kan flera flytta tillbaka. Det gäller dock endast norra sidan om Ljusnan och det är viktigt att du tittar på kartan för att se vilket område. Det är räddningsledaren som har beslutat att de evakuerade i området kan återvända. Kartan nedan visar vilka områden där avspärrningar har hävts och fastighetsägare kan flytta tillbaka.

Du kan endast köra in i Huskölen via väg 724 norrifrån från väg E45. Det går inte att köra till Huskölen söderifrån via Kårböle.

Personal från Ljusdals kommun finns i före detta skolan i Huskölen kl. 14-18 torsdag den 26 juli för att erbjuda hjälp och stöd för dem som är i behov av detta.

Det är viktigt att du även i fortsättningen håller dig uppdaterad om läget via Radio P4 Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Radio P4 Jämtland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på Länsstyrelsen Gävleborgs webbplats.

Kartan visar vilka fastighetsägare som kan flytta tillbaka Pdf, 204.1 kB, öppnas i nytt fönster., samma karta som bild Öppnas i nytt fönster., kartan inzoomad Pdf, 169.2 kB, öppnas i nytt fönster., kartan inzoomad som bild Öppnas i nytt fönster..


Om du har frågor till Härjedalens kommun
072-227 97 76

Om du har frågor till Ljusdals kommun
072-208 54 60

Röda korset Kupan i Ytterhogdal
Evakuerade och andra som arbetar med eller påverkas av skogsbränderna kan besöka Röda korset Kupan i Ytterhogdal för samtal och stöd. Öppet måndag, onsdag och fredag klockan 11-15. Besöksadress: Ångevägen 4.

Församlingshemmet i Sveg
Församlingshemmet i Sveg, söder om kyrkan, har öppet dygnet runt för evakuerade och de som arbetar med bränderna.

Kontakt