Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Samla reservatskryss i sommar

Omslagsbild utflyktsguiden Hitta ut

Vill du upptäcka nya utflyktsmål och samtidigt samla ”besökskryss” från länets reservat och nationalparker? Då är vår uppdaterade utflyktsguide något för dig, ”HITTA UT Natur- och kulturutflykter i Gästrikland och Hälsingland” och den engelska versionen ”Out and About Nature and culture excursions in Gästrikland and Hälsingland”.

Gävleborgs län har en spännande natur med trolska gammelskogar, imponerande berg och myllrande fågelsjöar. Och det finns lika mycket att upptäcka bland länets kulturmiljöer med hälsingska bondbyar och rustika bruksmiljöer.

I länet finns drygt 200 natur- och kulturreservat och två nationalparker. Vi har gjort ett urval bland dem och valt ut 31 guldkorn för utflykter. Utflyktsmålen är beskrivna med bilder, inspirerande text, vägbeskrivning och en lokal karta. Längst bak i utflyktsguiden finns en "krysslista" med länets reservat och nationalparker där du kan bocka av efter varje besök.

Att hitta ut

Att komma ut i naturen är viktigt. För många människor ger naturen möjlighet till aktiviteter, social samvaro och rekreation. Vi hoppas att utflyktsguiden ska göra det lättare att hitta ut.

De valda reservaten är spridda i länet, vissa är välkända besöksmål medan andra är mer okända utflyktspärlor. Är du van äventyrare finns områden som bjuder på en tuffare vandring, och om du är nybörjare på friluftsliv kan du strosa i områden med markerade stigar, vindskydd och rastplatser.

Så packa matsäck och ge dig ut på en utflykt redan imorgon!

www.lansstyrelsen.se/gavleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.kan du hitta mer information om reservaten och på www.sverigesnationalparker.se finns Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.information om länets nationalparker.

Utflyktsguiden finns i broschyrstället vid Länsstyrelsens reception och inom kort turistbyråerna i länet, vissa naturreservat och biblioteken i länet.

För mer information kontakta:
Anna Kjellander, naturvård, tel: 010-225 13 32,anna.kjellander@lansstyrelsen.se


Kontakt