Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vill du delta i upphandling av djurhem och djurtransport?

Katt

Den 1 juni 2018 tar länsstyrelserna över Polismyndighetens uppgifter kring omhändertagande av tamdjur som far illa. Med tamdjur avses sällskapsdjur, hästar och lantbruksdjur. Vi kommer då att vid behov behöva tillgång till uppstallning och transport av dessa. Under 2018 upphandlar Länsstyrelsen i Gävleborgs län därför tjänster för djurhem och djurtransport för omhändertagna djur och veterinärtjänster som behöver utföras i samband med detta.

Den 30 maj 2018 annonserades upphandlingen för sällskapsdjur (hund, katt, kanin/gnagare, sällskapsfågel, reptil och fisk). Avtalstiden för upphandlingen kommer tecknas på upp till fyra år. Anbud ska lämnas elektroniskt i systemet TendSign. Svarstiden är 30 dagar från det att upphandlingen öppnar. Är du intresserad av att lämna anbud på ett eller flera av dessa djurslag, följ länken nedan:

https://opic.com/id/afumadgjum Länk till annan webbplats.

 

För att kunna delta i upphandlingen behöver du ta hänsyn till följande:

  • Se till att grundkraven för djurhem uppfylls
    Grundkraven är att djurhemmet har tillstånd enligt 16 § djurskyddslagen för respektive djurslag och att aktuell lagstiftning följs. När Länsstyrelsen handlägger ärenden med djur som av ett eller annat skäl omhändertagits ska Länsstyrelsen sedan besluta vad som ska hända med djuret. Det kan handla om att djuret ska lämnas tillbaka till ägaren eller någon anhörig, säljas eller avlivas.

  • Se till att grundkraven för djurtransportörer uppfylls
    För att vara godkänd transportör av sällskapsdjur krävs ett tillstånd för transportörer och ett besiktigat och godkänt fordon. Besiktningen utförs av Länsstyrelsen och tillståndet utfärdas av Jordbruksverket. Mer information finns att läsa på Jordbruksverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Upphandling av uppstallning och transport av hästar och lantbruksdjur samt veterinärtjänster beräknas ske under sensommaren/hösten 2018. Håll utkik på vår hemsida eller direkt i TendSign Länk till annan webbplats. efter när upphandlingen öppnar.


Kontaktuppgifter:

Frågor om upphandlingen och TendSign:
Helena Lifh
Upphandlare
Enheten för verksamhetsstöd
010-225 14 06

Djurskyddsfrågor:
Elin Svedberg
Djurskyddshandläggare
Enheten för jordbruk och djur
010-225 14 84

Frågor från media:
Sara Sundin
Funktionsansvarig Sällskapsdjur och häst
Enheten för jordbruk och djur
010-225 14 79

 

Kontakt