Studiebesök hos Björgården med fokus på förädling av frukt och bär

Foto: Yvonne Björ
Följ med till Yvonne och Jonas Björ som driver Björgården i Övre Gärdsjö i Rättvik. På Björgården finns flera olika verksamheter som bildar en helhet så som syltmakeri, gårdsbutik, café, boende och företagsevent.
Fokus för studiebesöket är den hantverksmässiga förädlingsverkasamheten av frukt och bär till bland annat sylt, marmelader, geléer och saft som görs i förädlingsköket som finns på gården.
Målgrupp
Verksamma inom jordbruk, trädgård eller livsmedelsförädling på landsbygden i Dalarnas och Gävleborgs län. Övriga deltagare i mån av plats.
Program
Yvonne Björ berättar om och vi tittar på:
- Strategi för verksamheten
- Björgårdens förädlingskök
- Vem är Björgårdens kund? Marknad och försäljning av syltmakeriets produkter.
Tips om digital kurs
Missa inte möjligheten att delta på den digitala kursen uppdelad på två delar som ger dig grundläggande kunskaper om livsmedelssäkerhet och redlighet – särskilt anpassad för dig som odlar eller förädlar frukt, bär och grönsaker i mindre skala.
Del 1 – 4 november klockan 10-15
Del 2 – 18 november klockan 10-15
Läs mer och anmäl dig i vår kalender:
Kurs i livsmedelshygien - förädling av frukt, bär och grönsaker
- Var:
- Övre Gärdsjö Landsväg 75 i Rättvik
- Kostnad:
- Aktiviteten är kostnadsfri och finansieras genom den Strategiska planen. ”Provsmakningsfika” av Björgårdens produkter ingår.
- Sista anmälningsdag:
- 30 sep 2025
Anmäl dig
Du anmäler dig på Länsstyrelsen i Dalarnas läns webbplats.
Studiebesök hos Björgården med fokus på förädling av frukt och bär, Länsstyrelsen Dalarna
