Beteskurs i fält med fokus på nötköttsproduktion
Kurs som belyser olika aspekter av betestyper och betesstrategier med fokus på nötköttsproduktion. Hur bete på vall kan kombineras med naturbete för att optimera fodertillgången och ekonomin. I kursen ingår bland annat; växternas tillväxt och återväxt, betesplanering, nötkreaturens betesteknik och olika krav på beten beroende på djurkategori, biologisk mångfald i beten, miljöersättningar och EU-stöd kopplat till betesmarkerna.
Vi besöker Fullsta lantbruk som bedriver nötköttsproduktion med beten på både vall och naturbeten. Kursen leds av Frida Hedin, naturvårds- och produktionsrådgivare från Hushållningssällskapet.
Målgrupp
Inbjudan riktar sig till dig som är lantbrukare, nötköttsproducenter, rådgivare och andra intresserade.
Övrigt
Ta med eget fika, rena skor eller stövlar och kläder efter väder!
Varmt välkomna!
Fotografering på plats
Under våra aktiviteter tar vi ibland bilder. För att vi ska kunna använda bilderna och samtidigt följa GDPR behöver vi förvarna dig som deltagare om att det kan komma att fotograferas under mötet. På mötesplatsen ska vi informera om var det finns lämpliga ytor på platsen för dig som inte vill vara med på bild.
- Var:
- Fullsta Lantbruk, By Kyrkby Avesta. Samlingsplats ; Södra Fullsta 180
- Kostnad:
- Kursen finansieras av EU via den strategiska planen och är därför kostnadsfri.
- Sista anmälningsdag:
- 01 sep 2024