05 sep 2024 klocka 13.00 - 15.30

Barn och unga utsatta för sexuell exploatering

Flicka med ballonger som springer över äng

Foto: Pixabay

Välkommen till en digital eftermiddag med fokus på vikten av att upptäcka och ge skydd och stöd till barn och unga som är utsatta för sexuell exploatering.

Länsstyrelserna i Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län bjuder in till en digital eftermiddag med fokus på barn och unga utsatta för sexuell exploatering.

Sexuell exploatering av barn och unga innebär olika former av övergrepp (fysiskt eller online) där någon form av ersättning har getts, till exempel pengar, resor, kläder, väskor och så vidare. Sugardejting är ett exempel på sexuell exploatering som blir allt vanligare bland unga, men även bland yngre barn.

Vikten av att upptäcka och ge stöd och skydd till barn och unga som utsätts är avgörande för att utsattheten ska upphöra. Välkommen till en digital eftermiddag där du får möjlighet till ökad kunskap om hur man kan ge stöd och skydd till barn som blivit sexuellt exploaterade.

Målgrupp

Eftermiddagen riktar sig till yrkesverksamma som på något sätt arbetar mot prostitution och människohandel i Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län.

Program

Program kommer senare.

Var:
Digitalt, länk skickas ut till anmälda deltagare innan start.
Kostnad:
Deltagandet är kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
03 sep 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss