EKO-dagen 2024
Välkommen på en trevlig dag på Stenspers gård i Tallåsen i Ljusdal. Till den här dagen bjuder vi in dig som jobbar i offentliga kök, är lantbrukare, politiker eller annan tjänsteperson.
Så produceras nötköttet i samklang med naturen för den goda smakens skull
Du bjuds på en fantastisk vandring i nutida och dåtida historia. På gården finns 120 ekologiska dikor som vistas ute hela året. Om sommaren betar dikorna med sina kalvar i skogen och på fäbodvallen. Köttet säljs direkt till kund och i gårdsbutiken. Bröderna Johnson som driver gården berättar hela historien för dig och bjuder på hamburgare av kött från de egna djuren.
Under dagen medverkar även:
- Anna Backlin, Jordbruksverket, som presenterar en ny rapport om ekologisk produktion ur ett beredskapsperspektiv
- Ted Wendt, Ekomatcentrum, som berättar om ekologisk mat i offentliga kök
- Karin Mickelmats berättar om hur det är att vara ekologisk mjölkproducent i dag och framåt
- Panelsamtal om ekogården ur ett beredskapsperspektiv.
- Du får veta mer om odlingslandskapets historia.
Arrangörer är Länsstyrelsen Gävleborg och Lantbrukarnas riksförbund (LRF)
- Var:
- Råggärdevägen 50 i Tallåsen, Ljusdal
- Kostnad:
- Kostnadsfritt
- Sista anmälningsdag:
- 19 sep 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Agenda 2030 i Gävleborgs län
Agenda 2030 ingår i Länsstyrelsen Gävleborgs läns strategiska arbete och verksamhetsplanering.
Vi arbetar för att bidra till att uppfylla målen i den globala agendan, tillsammans med regionala och lokala aktörer.