Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

28 maj 2024 klocka 13.15 - 15.15

Nationell information om lagstiftning stärkta rättigheter för vuxna och barn i skyddat boende

Barn på en brygga som sitter brevid en nalle, sitter med sänkt huvud.

Vill du få information med anledning av den nya lagstiftningen stärkta rättigheter för vuxna och barn i skyddat boende? Här är ett tillfälle för kommuner och skyddade boenden att möta Socialstyrelsen, IVO, Barnafrid och Länsstyrelserna som kommer att informera om sitt arbete med koppling till den nya lagstiftningen.

Länsstyrelserna och Barnafrid vid Linköpings Universitet välkomnar er till ett webbinarium med anledning av reformen stärkta rättigheter för barn och vuxna i skyddat boende med medverkan av Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg (IVO)

Innehåll

  • Länsstyrelserna och Barnafrid informerar om sina uppdrag
  • En genomgång om vad som är på gång hos Socialstyrelsen med anledning av lagändringarna om skyddat boende och information om lagändringarna
  • IVO informerar om sitt arbete med tillståndsplikten för skyddade boenden.

Tid och plats

Tisdagen den 28 maj kl. 13.15 – 15.15, digitalt via Zoom.

Målgrupper

Kommunal socialtjänst - yrkesverksamma, chefer, ledning och politiker inom socialnämnden som arbetar, leder eller tar beslut utifrån den nya lagstiftningen stärkta rättigheter för barn och vuxna i skyddat boende

Skyddade boenden - yrkesverksamma, chefer, ledning och styrelser från privata, kommunala och ideella skyddade boenden

Ställa frågor

Vi vill uppmuntra deltagare att skicka in frågor till medverkande myndigheter före informationsmötet, sista dag måndagen den 20 maj. Skicka frågorna till anna.alm.martensson@lansstyrelsen.se.

Anmälan och antal platser

Antalet platser är begränsade till 1 000 platser, först till kvarn gäller. Webbinariet kommer att spelas in och tillgängliggöras i efterhand .

Var:
Digitalt via Zoom
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
22 maj 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss