Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 okt 2024 klocka 12.10 - 12.55

Dagens rätt - del 5 av 6

Illustration av två personer som sitter vid ett bord och samtalar.

Varmt välkommen till ”Dagens rätt” – ett lunchseminarium om mänskliga rättigheter. Vid sex tillfällen under året arrangeras lunchseminarier med syfte att inspirera till ökad medvetenhet och kunskap om mänskliga rättigheter, samt synliggöra olika aktörers ansvar och arbete.

Mänskliga rättigheter är ett åtagande som rör hela den offentliga förvaltningen. Till stor del förverkligas människors rättigheter i kommunal och regional verksamhet. Med utgångspunkt i granskningen av hur Sverige lever upp till sina åtaganden om mänskliga rättigheter lyfter vi i denna föreläsningsserie upp aktuella utmaningar på lokal och regional nivå.

Seminarieserien genomförs i samverkan mellan Länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg och Jämtlands län.

 

Innehåll:

Uppdateras inom kort.

Vad?

Digitala lunchseminarier om mänskliga rättigheter i kommunal och regional verksamhet

Hur?

Hämta lunchen, koppla upp dig vid din egen dator och ta del av aktuell kunskap om mänskliga rättigheter och dess utmaningar i Sverige.

När?

Sex tillfällen under 2024: 27/3, 24/4, 29/5, 25/9, 30/10, 27/11. Tid: 12:10-12:55.

För vem?

Medarbetare inom kommun, region och statliga myndigheter. Även de som arbetar inom förening eller i andra organisationer och företag och privatpersoner är välkomna.

Anmälan

Anmäl dig på Länsstyrelsen i Västerbottens läns webbplats.

Dagens rätt del 5 av 6, Länsstyrelsen Västerbotten

Var:
Digitalt.
Kostnad:
Ingen kostnad.
Sista anmälningsdag:
27 okt 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss