19 sep 2023 klocka 19.00 - 20.30

Tramp och lera - Hur undviker du en upptrampad hage? Del 4

Undvik en lerig hästhage. Foto.

Välkommen till den fjärde föreläsningen av fyra i serien ”Du och hästen”. Kvällens tema är – Tramp och lera och hur slipper du en lerig upptrampad hage. Vi kan alla se det framför oss — november och det klafsar kring både stövlar och hovar. Hur gör man för att slippa ha det så?

Föreläsare Line Strand

Line Strand, rådgivare på Hushållningssällskapet är expert på häst och har över tjugo års erfarenhet kring frågorna. Vad kan du göra hos just dig för att minska risken för en lerig upptrampad hästmiljö? Vi tittar på bilder och diskuterar åtgärder. Line visar exempel på direkta åtgärder som du kan lägga i din verktygslåda och ta med hem till just din hästmiljö.

På träffen pratar vi även om vilka risker det finns för hästar som vistas i lerig miljö, varför trampskadorna uppstår och framför allt – hur du kan förebygga dem.

Bakgrund och syfte

Hästbranschen är stor och utgör en enorm resurs på många olika plan i samhället. Pengamässigt omsätter hästnäringen nationellt ungefär 34 miljarder kronor per år och skapar ungefär 18 500 arbetstillfällen. Därtill skapas andra stora värden både för landsbygd, landskapsbild och kanske allra viktigast – en enorm källa till rekreation och välmående tillsammans med hästarna.

Det är inte alltid lätt att uppdatera sig om de senaste rönen och att veta var det går att hitta fakta. Syftet med den här föreläsningsserien är att sprida kunskap om olika frågeställningar inom hästbranschen.

Målgrupp

Föreläsningarna riktar sig till dig som är hästföretagare, häst-och markägare och dig som på något sätt kommer i kontakt med frågorna.

Arrangörer

Föreläsningarna är kostnadsfria och finansieras av Greppa näringen och genomförs i ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Dalarnas län och Länsstyrelsen i Gävleborgs län.

Tid för dina frågor

Vi avrundar med en frågestund där det finns tid för dig att ställa dina frågor. Klura gärna innan träffen så att vi får många frågetecken att räta ut under kvällen.

Var:
Digital föreläsning. Länk skickas till e-postadressen du anmäler dig med.
Kostnad:
Kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
18 sep 2023

Anmälan

Anmälan görs på länsstyrelsen i Dalarnas läns webbplats.

Tramp och lera - Hur undviker du en upptrampad hage? Del 4, Länsstyrelsen Dalarna

Logotyper: Växa, Greppa näringen och EU jordbruksfond
Logotyp greppa näringen

Kontakt

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss