12 jun 2023 klocka 10.00 - 16.00

Vildplockat på menyn - inspirationsdag

Dagen är för dig som utveckla recept och menyer med vildplockade ingredienser. Nu har du chansen att gå ut och plocka smaker från skog och mark tillsammans med en av Sveriges främsta på området.

Inspirationsdagen riktar sig främst till företagare inom restaurang, kafé, förädling och besöksnäring.

Dagen inleds med föredrag om vad man ska tänka på när man samlar vilda växter, vad säger allemansrätten, var får/kan man plocka, hur vet man vad som är i säsong och, inte minst – hur skiljer man ätliga från giftiga växter!

”Vild aptitrunda” på cirka 2 timmar där Lisen berättar om de växter vi möter, hur de identifieras, hur de förändras under säsongen och vilka växtdelar som är bäst när.

Framför allt smakar och luktar vi på dem och bollar idéer om hur de bäst används till mat och dryck, samt hur man eventuellt kan spara dem, torka, lägga in, frysa in och så vidare.

Program

  • 10.00-12.00 Vild aptitrunda
  • 13.00-15.00 Workshop förädling
  • 15.00-16.00 Smakprovning

Om föreläsaren

Lisen har i undervisat om vilda ätliga växter i över tjugo år och skrivit tre böcker i ämnet, varav en tillsammans med kocken Rune Kalf-Hansen (Det vilda köket, 2013). Redan 2001 började utbildade hon kockar och övrig kökspersonal på Rosendals trädgård om användning av vilda växter. Andra samarbeten är restauranger som Volt, Gastrologik, Agrikultur, Mathias Dahlgren, Ulriksdals värdshus, Mat och chokladstudion (Malmö) med flera.

Var:
Högbo bruk
Kostnad:
Kostnadsfritt men du betalar lunch själv.
Sista anmälningsdag:
08 jun 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 8 juni klockan 23.00.

Kontakt

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss