Traditionell mjölkförädling på fäbod - fortsättning
Foto: Linda Elverstig
Vill du lära dig mer om fäbodbrukandet och dess traditionella mjölkhantering? Då har du en fantastisk chans att gå en två dagars fortsättningsworkshop på Krype fäbod i södra Hälsingland.
I forsättningsworkshopen så pratar vi om den äkta mjölkens förträfflighet i allmänhet och fjällkons mjölk i synnerhet, då det gäller ostproduktion. Vi går igenom hygien på fäbod och hemma.
Första dagen ystar vi en traditionell fäbodost för lagring och andra dagen provar vi att ysta en mozzarellaost alt. en färskost som kan stekas; stekost/halloumi.
Mer information om Krype fäbod: https://www.facebook.com/fabodresan/ Länk till annan webbplats.
- Var:
- Krype Fäbod, Söderhamns kommun.
- Kostnad:
- 500 kr för mat och boende.
- Sista anmälningsdag:
- 16 jul 2023
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Så hanterar vi dina personuppgifter