Risk för skogsbrand i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

20 jun 2023 klocka 09.30 - 15.30

Bushresa - Besök på Vallerängs lantbruk

En stor äng med tre betande svartvita kor.

Vi bjuder in till besök på Vallerängs lantbruk i Hedesunda med ekologisk mjölkproduktion som håller djur på restaurerade marker längs Dalälven. I anslutning till dessa marker ligger också betesmark som inte betats på många år. Företag med betande djur är en av de viktigaste förutsättningarna för att säkra livsmedel, arbetstillfällen, bra boendemiljö, turism, rekreation och pollinerande insekter.

Dagen riktar sig till kommunala och regionala tjänstepersoner, opinionsbildare, representanter från tresserade organisationer samt regionala och lokala politiker.

Vad händer med det öppna landskapet när lantbruket försvinner? Under den här kursdagen vill vi belysa betydelsen av att det finns företag med betande djur. Företag som behövs för att bevara ett artrikt och vackert landskap som ger goda förutsättningar för säkra livsmedel, arbetstillfällen, bra boendemiljö, turism, rekreation och pollinerande insekter. Det är en av de viktigaste förutsättningarna för att klara flera av riksdagens miljö- och generationsmål.

Vi bjuder därför in till besök på Vallerängs lantbruk i Hedesunda med ekologisk mjölkproduktion som håller djur på restaurerade marker längs Dalälven. I anslutning till dessa marker ligger också betesmark som inte betats på många år. På eftermiddagen besöker vi Vinnersjö gårdslakteri där vi även får fika.

Agenda för dagen:

  • De svenska lantbruksföretagens betydelse för landskapsbilden.
  • Vilken potential finns i landskapet för att gynna turism och landsbygdsföretagande?
  • Kött och mjölk från Sverige jämfört med andra länder när det gäller djuromsorg, livsmedelssäkerhet och klimatpåverkan
  • Hur skapar vi förändring och en ljus framtid för Gävleborgs landsbygd och livsmedelsproduktion i samklang med biologisk mångfald?

LRF bjuder på lunch på Gysinge herrgård.

Var:
Resan utgår från Gävle. Du som anmäler dig kommer få mer information om plats och tid.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
10 jun 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 10 juni klockan 23.30.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt